Mäklaren mitt i Vendelsö!

Vendelsö

Mellan Tyresö centrum och Haninge centrum ligger Vendelsö, en ort med ca 8.000 invånare. Historiebeskrivningen sträcker sig från det tidiga 1600-talet när Vendelsö säteri uppfördes – ända till 1900-talets mitt när området snabbt förvandlats till villasamhälle. Detta och mycket mer finns mycket väl beskrivet i boken ”Vendelsö – Säteriet som blev villasamhälle” (Henry Hall).

Haninge kommun och Tyresö kommun är bådadera blandande villa- och flerbostadshusområden, men det finns också en stor mängd fritidshus och utanför fastland en hel del skärgårdssamhällen. Med bra kommunikationer från Gullmarsplan och T-centralen så kan man verkligen säga att här bor man nära både staden och naturen.

Skärgården är alltid nära på Södertörn

Varför ska man flytta till östra Södertörn?

En normalstor standardvilla i gott skick i de citynära, norra delarna av Södertörn (Enskede-Årsta- Skarpnäck) kostar idag ca 7-8 Miljoner kronor.* Bara 15 minuter ut med bil eller pendeltåg och buss kostar samma standard väsentligt mindre. Med andra ord kan man få större boende eller högre kvalitet för samma kostnad. Likaså gäller detta för bostadsrätter och radhus.

Södertörn består av kommunerna Stockholm, Nacka, Botkyrka, Salem, Södertälje, Huddinge, Haninge, Tyresö och Nynäshamn. I den östra delen av Södertörn – som även räknas som Sveriges tredje största ö – ligger kustkommunerna Haninge, Tyresö och Nynäshamn. Bland de populära utflyktsmålen brukar nämnas Tyresta, Dalarö, Årsta havsbad, Nynäshamn och vägen till Gotland. Men självklart också den stora skärgården med de många större och mindre öarna.

Riksväg 73 som leder från Stockholm till Nynäshamn har bra motorvägsstandard och är numera utbyggd hela vägen söderut. Gudöbroleden passerar Skarpnäck, Tyresö och Trollbäcken på vägen mot Vendelsö och Handen.

Pendeltågstrafiken förenklar snabb pendling till staden idag, men kommer med start 2017-2018 då citybanan öppnas, att vara ännu bättre rustad för hög kapacitiet och snabba färder mot centrala Stockholm.

Kontakta oss idag så kan vi berätta mer om vilka fördelar som finns på södra sidan om stan!

*källa: Hemnet.se – slutpriser (december 2016)

Tyresta

En av Sveriges tjugonio nationalparker; kanske kan det vara ytterligare en anledning att överväga en flytt söderöver? Tyresta är ett fantastiskt naturområde med såväl insjöar, promenadstråk och utsiktsplatser för alla. Här kan man hitta tuffare strider med längdskidorna eller trekkingskorna, eller ta en lugn promenad längst ”Barnvagnsslingan”. Tyresta by ligger närmast parkeringen och busshållplatsen och här är det öppet året runt för fika och en vilostund.

I Tyresta finns också ”Nationalparkernas hus” som presenterar hela Sveriges Nationalparker. Ett besök är att rekommendera!

Tyresta – en av Sveriges nationalparker